Reteta Mucenici Fierti In Lapte Cu Vanilie Si Lamaie Retete Desert Cu Paste Facut Acasa
Mucenici cu lapte sau paste fierte in lapte cu zahar, vanilie, lamaie si portocala, un desert minunat indragit atat de cei mici cat si de cei mari. Mucenici fierti in lapte, ceva bun de mancare pentru mic dejun sau gustare rapida intre mese, foarte gustos, sanatos, dulce, aromat si parfumat, tine de foame si ofera energie, ingredientele sunt pentru 4-6 portii.
-2 litri lapte de vacă
-200g mucenici
-100g zahăr tos
-20g zahar vanilat
-1 lingurita coaja de lămâie rasa
-1 lingurita coaja de portocală rasa
-½ lingurita sare
Mod de preparare mucenicu cu lapte
Cum se fac mucenicii cu lapte urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video de mucenici este si pe YouTube aici,
-laptele proaspat se pune la fiert cu putina sare,
-se alege laptele preferat, poate fi lapte animal sau lapte vegetal, eu am ales lapte dulce de vaca,
-cand acesta fierbe se pun mucenicii si se continua fierberea la foc mic timp de opt minute asa cum scrie pe ambalaj,
-se amesteca periodic sa nu se lipeasca,
-dupa cele opt minute se pune zaharul tos si vanilat, coaja rasa de lamaie si portocala,
-se continua fierberea inca doua minute apoi se opreste focul si se acopera craticioara cu capac pentru doua ore,
-in acest timp mucenicii se vor umfla frumos,
-se servesc calzi sau reci de la frigider, sunt minunati in ambele variante,
-cei reci sunt racorosi si energizanti si merg serviti vara ca desert sau gustare,
-cei calzi merg serviti la mic dejun, pofta buna!
Alte retete traditionale romanesti, retete de mucenici aici, retete de deserturi aici, retete cu paste si preparate din paste aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu