14.08.2022

Paste cu vinete reteta

Retete Penne Cu Sos De Rosii Si Vinete Reteta Mancare De Post Cu Paste


Penne cu sos de rosii si vinete reteta rapida gatita de post la tigaie wok retete cu paste si legume facute acasa,

Penne cu sos de rosii si vinete, o reteta cu paste fainoase de care te vei indragosti imediat, o mancare de post foarte gustoasa, simplu si rapid de preparat la tigaie in doar 20 minute, pe baza de paste, vinete proaspete, rosii in suc de rosii, usturoi, condimente si plante aromatice adaugate dupa gust, parmezanul nu trebuie sa lipseasca de la nicio mancare de paste dar fiind o reteta de post astazi o sa lipseasca, ingredientele sunt pentru 4-5 portii.

Penne cu sos de rosii si vinete reteta rapida gatita de post la tigaie wok retete cu paste si legume facute acasa,

Penne cu sos de rosii si vinete reteta rapida gatita de post la tigaie wok retete cu paste si legume facute acasa,

Ingrediente paste cu sos de rosii si vinete

-500g penne tricolore
-500g vinete proaspete
-400g conserva de rosii decojite si pasate in suc de rosii
-500ml suc de rosii
-70ml ulei de masline extravirgin
-1 ceapa rosie sau galbena 150g
-2 catei de usturoi romanesc 150g
-1 ardei iute 150g
-1 lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita boia dulce, piper macinat si busuioc uscat,

Mod de preparare penne cu sos de rosii si vinete

Cum se fac pastele cu vinete urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

Ca ingrediente am folosit penne rigate tricolore Antonio di Vaio (pasta di semola di grano duro), conserva de rosii taiate in suc de rosii Baresa (chopped tomatoes in tomato juice), suc de rosii pasate (passierte tomaten), cum se procedeaza,
-vinetele se taie cuburi, se pun intr-o sita, se presara putina sare peste ele si se lasa 20 minute sa iasa zeama neagra si amara din ele,
-ceapa se taie marunt, ardeiul iute se taie rondele subtiri, usturoiul se taie marunt,
-pastele se fierb in apa cu sare timp de 8 minute sau conform indicatiilor de pe ambalaj,
-se incinge uleiul intr-o tigaie wok si se celeste ceapa cu cantitatea de sare pana devine sticloasa,
-se pune ardeiul iute si usturoiul iar dupa 30 de secunde se pun vinetele,
-se continua gatirea pana cand vinetele prind o culoare frumoasa de prajit,
-se pun rosiile cu tot cu suc de rosii si sucul de rosii,
-se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia si busioc,
-cand sosul se ingroasa se pun pastele fierte si 1 polonic din apa in care au fiert,
-dupa 2 minute se opreste focul si se servesc dupa gust atat calde cat si reci,
-daca nu se tine post se servesc cu branza veche sau parmezan ras deasupra, pofta buna!
Alte retete traditionale romanesti, retete cu vinete aici, retete cu legume aici, retete cu paste si preparate din paste aici, retete de post si preparate de post aici, retete vegane aici, retete fast food aici.
Penne cu sos de rosii si vinete reteta rapida gatita de post la tigaie wok retete cu paste si legume facute acasa,

Penne cu sos de rosii si vinete reteta rapida gatita de post la tigaie wok retete cu paste si legume facute acasa,

Penne cu sos de rosii si vinete reteta rapida gatita de post la tigaie wok retete cu paste si legume facute acasa,

Penne cu sos de rosii si vinete reteta rapida gatita de post la tigaie wok retete cu paste si legume facute acasa,

Penne cu sos de rosii si vinete reteta rapida gatita de post la tigaie wok retete cu paste si legume facute acasa,

Penne cu sos de rosii si vinete reteta rapida gatita de post la tigaie wok retete cu paste si legume facute acasa,

03.08.2022

Friptura de miel la cuptor reteta

Reteta Friptura Cu Carne De Miel Gatita La Cuptor Cu Sos De Vin Si Usturoi Verde


Friptura din carne si coaste de miel la tava in cuptor cu sos de vin si usturoi reteta de casa traditionala romaneasca retete mancare fripturi de Pasti,

Friptura de miel, un preparat traditional romanesc gatit in fiecare an pentru masa de Paste si Pastele Blajinilor cand se si imparte, o friptura delicioasa cu o carne moale, aromata, frageda si gustoasa care o sa-ti placa imediat. Friptura din carne de miel gatita la cuptor simplu si rapid cu ingrediente clasice, cu sos de vin si usturoi verde, care te incanta cu gustul ei minunat si aroma imbietoare la masa de Pasti alaturi de ciorba de miel, drob de miel, oua vopsite, cozonac si pasca traditionala si bineinteles vinul rosu de butuc.

Friptura din carne si coaste de miel la tava in cuptor cu sos de vin si usturoi reteta de casa traditionala romaneasca retete mancare fripturi de Pasti,
Friptura din carne si coaste de miel la tava in cuptor cu sos de vin si usturoi reteta de casa traditionala romaneasca retete mancare fripturi de Pasti,

Friptura din carne si coaste de miel la tava in cuptor cu sos de vin si usturoi reteta de casa traditionala romaneasca retete mancare fripturi de Pasti,

Friptura din carne si coaste de miel la tava in cuptor cu sos de vin si usturoi reteta de casa traditionala romaneasca retete mancare fripturi de Pasti,

Ingrediente friptura de miel la cuptor

-coaste de miel
-sira de miel
-300ml vin alb demisec
-10 fire usturoi verde
-2 linguri ulei
-1 lingurita sare
-1 lingurita cimbru uscat
-1 lingurita piper macinat
-1 lingurita usturoi granulat
-1 lingurita boia de ardei dulce

Mod de preparare friptura de miel

Cum se face friptura de miel urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-carnea de miel se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, usturoi, cimbru si boia,
-se asaza intr-o tava unsa cu putin ulei, se stropesc deasupra bucatile de carne cu putin ulei si se lasa 15 minute sa prinda gust si aroma,
-se adauga in tava o cana de vin, se acopera tava cu hartie de copt si folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 60 minute la 200 grade celsius,
-dupa acest timp se descopera tava si se intoarce carnea, se acopera tava din nou cu hartie de copt si staniol si se da la cuptor pentru inca 60 minute, in functie de cat de mari sunt bucatile de carne,
-la final se scoate tava cu friptura din cuptor, se descopera si se intoarce carnea,
-se adauga printre carne fire de usturoi verde impletite sub forma de coronite,
-apoi se da tava la cuptor pentru 15 minute sau pana cand carnea se rumeneste frumos,
Friptura din carne si coaste de miel la tava in cuptor cu sos de vin si usturoi reteta de casa traditionala romaneasca retete mancare fripturi de Pasti,

Friptura din carne si coaste de miel la tava in cuptor cu sos de vin si usturoi reteta de casa traditionala romaneasca retete mancare fripturi de Pasti,

-friptura de miel se serveste atat calda cat si rece, simpla cu sos de vin si usturoi verde din tava, sau cu o salata verde cu de toate.
Alte retete traditionale romanesti, retete cu miel aici, retete de Paste aici, retete de fripturi aici, retete cu carne aici, pofta buna!
Friptura din carne si coaste de miel la tava in cuptor cu sos de vin si usturoi reteta de casa traditionala romaneasca retete mancare fripturi de Pasti,

Friptura din carne si coaste de miel la tava in cuptor cu sos de vin si usturoi reteta de casa traditionala romaneasca retete mancare fripturi de Pasti,

Friptura din carne si coaste de miel la tava in cuptor cu sos de vin si usturoi reteta de casa traditionala romaneasca retete mancare fripturi de Pasti,

Friptura din carne si coaste de miel la tava in cuptor cu sos de vin si usturoi reteta de casa traditionala romaneasca retete mancare fripturi de Pasti,

Friptura din carne si coaste de miel la tava in cuptor cu sos de vin si usturoi reteta de casa traditionala romaneasca retete mancare fripturi de Pasti,