Reteta Mancare De Fasole Galbena De Post Retete Mancaruri Cu Legume
Mancare de fasole pastai scazuta cu ceapa, ardei, morcovi, usturoi si cartofi, reteta de post taraneasca cu mult sos de rosii, tocana, tocanita, ghiveci, retete mancaruri cu legume foarte gustoase gatite rapid ca la mama acasa in timpul postului, ingredientele sunt pentru 5-6 portii de mâncare.
-1kg fasole galbena congelata
-1 litru apa
-1 ceapa mare
-1 morcov
-2 cartofi
-3 catei de usturoi
-2 lingurite faina sau amidon
-2 lingurite pasta de tomate
-80ml ulei
-500ml suc de rosii concentrat
-1 ardei gras galben
-1 ardei capia rosu
-1 lingurita sare
-1/2 lingurita boia de ardei dulce
-1/2 lingurita cimbru uscat
-1/2 lingurita piper negru macinat
-1/2 lingurita zahar
-1/2 legatura marar verde
-1/2 legatura patrunjel verde
Mod de preparare mancare de fasole pastai de post
Cum se face mancarea de fasole galbena urmareste reteta mea, reteta video este si pe YouTube aici,
-am folosit fasole galbena congelata rapid de la Gradena care fierbe in doar zece minute,
-cartofi am pus deoarece imi plac dar se poate face si fara ei,
-ceapa se taie marunt,
-ardeii si morcovul se taie cubulete,
-usturoiul se taie marunt,
-cartofii se taie cuburi potrivit de mari,
-faina se dizolva in putina apa sa nu faca cocoloase,
-verdeata se taie marunt,
-se incinge uleiul intr-o tigaie, eu am folosit o tigaie wok,
-se incinge uleiul intr-o tigaie, eu am folosit o tigaie wok,
-se adauga ceapa, morcovii, ardeii si cartofii si se calesc cinci minute,
-se pune apa cat sa acopere legumele si se fierb cinci minute,
-se pune fasolea congelata, sare, zahar, condimente si plante aromatice dupa gust,
-se amesteca si dupa 2-3 minute se completeaza cu apa cat sa depaseasca foarte putin legumele,
-dupa zece minute de fierbere se pune bulion si sucul de rosii,
-se amesteca si se mai fierbe cinci minute,
-la final se adauga verdeata taiata marunt si se opreste focul,
-se serveste mancarica de afasole atat calda cat si rece, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu