27.03.2024

Pastrav cu legume la cuptor reteta

Reteta Pastrav Cu Legume La Cuptor Retete Mancare De Peste


Reteta pastrav cu legume la cuptor retete mancare de peste cu cartofi usturoi arpagic si rosii cherry,

Astazi, va propun un preparat plin de savoare si rafinament: pastrav cu legume la cuptor. Pastravul, unul dintre cei mai nobili si deliciosi pesti, este protagonistul retetei de astazi. Invelit in arome si condimente alese cu grija, inconjurat de o varietate colorata de legume proaspete, acest peste nobil este pregatit cu atentie si grija pentru a-si dezvalui intregul sau potential gustativ.

Cartofii, lasati intregi si asezati cu grija in jurul pastravului, se transforma intr-o explozie de cremozitate si gust rafinat. Usturoiul, cu a sa aroma puternica si bogatie de arome, patrunde discret in fiecare ingredient, conferind un plus de intensitate si profunzime gustului final. In timp ce rosiile cherry, cu explozia lor de culoare si dulceata, imbogatesc paleta de arome si dau un plus de prospetime intregului preparat.

Reteta pastrav cu legume la cuptor retete mancare de peste cu cartofi usturoi arpagic si rosii cherry,

Aceasta reteta este mai mult decat o simpla masa - este o experienta culinara extraordinara, in care gustul, textura si aromele se impletesc armonios, creand un festin culinar adevarat. Așadar, pregateste-te sa descoperi bucuria de a gati si de a savura fiecare moment petrecut in bucatarie si de a descoperi magia gatitului. Asadar, hai sa incepem aceasta aventura gastronomica si sa descoperim impreuna arta gatitului sanatos si delicios!

Reteta pastrav cu legume la cuptor retete mancare de peste cu cartofi usturoi arpagic si rosii cherry,

Ingrediente pastrav cu legume la cuptor

-2 pastravi de 400 g
-1 kg cartofi noi sau cartofi micuti
-100 ml ulei
-10 catei de usturoi
-15 bucati ceapa arpagic
-2 bucati ardei iute
-2 ciorchini rosii cherry
-2 fire ceapa verde
-2 fire usturoi verde
-1 lamaie
-1 lingurita sare
-1 lingurita boia de ardei dulce
-1 lingurita piper negru macinat
-1 lingurita usturoi granulat
-1 crenguta patrunjel verde

Mod de preparare peste cu legume la cuptor

Cum se face acest preparat din peste delicios urmareste reteta noastra, reteta video este si pe YouTube aici,

-pastravul se curata de solzi, intestine si branhii, se spala cu apa rece si se scurge bine,
-cartofii se curata si se lasa intregi,
-cateii de usturoi se curata si se lasa intregi,
-arpagicul se curata de coaja si se lasa intreg,
-ceapa si usturoiul verde se taie rondele,
-se incinge putin ulei intr-o tigaie si se prajeste 30 secunde usturoiul,
-se scoate usturoiul si se pune arpoagicul care se prajeste 2 minute pana devine sticlos,
-se scoate arpagicul si se pun cartofii care se prajesc 3 minute pana isi schimba culoarea,
-intr-o farfurioara se amesteca 1/2 lingurita sare, piper macinat, usturoi granulat si 4 linguri ulei din tigaie, se amesteca bine si cu acest ulei aromat se unge bine fiecare pastrav interior si exterior,
-se umplu burtile pestilor cu ceapa si usturoiul verde si se asaza intr-o tava de cuptor,
-cartofii usor prajiti se condimenteaza cu 1 lingurita boia dulce, 1/2 lingurita sare, piper macinat si usturoi granulat, se amesteca bine si se asaza in tava in jurul pestilor,
-se pun de jur imprejur ardeii iuti, arpagicul, usturoiul si rosiile cherry in ciorchine,
-se orneaza fiecare peste cu feliute de lamaie si se stropeste cu zeama de lamaie,
-se da tava la cuptor pentru 40 minute la 200 grade celsius,
-cand sunt gata se orneaza cu patrunjel verde,
-eu am servit aceasta reteta de peste de Buna Vestire, degustare placuta!
Reteta pastrav cu legume la cuptor retete mancare de peste cu cartofi usturoi arpagic si rosii cherry,

Reteta pastrav cu legume la cuptor retete mancare de peste cu cartofi usturoi arpagic si rosii cherry,

16.03.2024

Omleta cu urzici reteta

Reteta Omleta Rapida Cu Urzici Pentru Mic Dejun Retete Mancare De Casa


Reteta omleta de oua cu branza urzici usturoi ceapa si marar verde retete mancare de casa rapida pentru mic dejun,

In aceasta omleta de oua cu branza, urzici, usturoi, ceapa si marar verde, fiecare ingredient contribuie la o explozie de arome si texturi care te va captiva inca de la prima muscatura. Ouale proaspete adauga o cremozitate delicata, in timp ce branza se topeste armonios, oferind o savoare bogata si reconfortanta. Urzicile bogate in nutrienti, aduc un element surprinzator de prospetime si iti va oferi un aport nutritiv deosebit. Ceapa verde adauga o dulceata subtila, iar usturoiul confera o aroma intensa si rafinata. Nu in ultimul rand, mararul verde proaspat tocat completeaza cu eleganta fiecare muscatura cu prospetimea sa vibranta. Aceasta omleta de primavara este o simfonie de gusturi si texturi care iti va incanta simturile si te va face sa te intrebi de ce nu ai incercat-o mai devreme. Este perfecta pentru micul dejun, pranz sau cina, aducand un strop de bucurie si rafinament la fiecare masa, intr-o armonie perfecta intre gust si nutritie!

Ingrediente omleta de urzici

-4 oua
-4 fire ceapa verde
-2 catei de usturoi
-100 g urzici fierte
-50 g branza
-50 ml ulei
-1/2 lingurita sare
-1/2 lingurita piper macinat
-1/2 lingurita boia iute
-1/4 legatura marar verde

Mod de preparare omleta cu urzici

Cum se face cea mai buna omleta cu urzici urmareste reteta noastra, reteta video este si pe YouTube aici, ingredientele sunt pentru 2 portii de omletă de casa rapida!

-urzicile se pregatesc clasic ca pentru mancare, adica se curata, se fierb 5 minute in apa cu putina sare, se strecoara, se scurg si se toaca marunt,
-branza se da pe razatoarea mare,
-usturoiul si mararul se taie marunt,
-ceapa verde se taie rondele subtiri,
-ouale se bat spuma cu un praf de sare,
-intr-o tigaie se incinge uleiul si se prajeste 1 minut ceapa verde impreuna cu usturoiul,
-se pun apoi urzicile si se amesteca pe foc 1 minut,
-se adauga branza, mararul, sare si condimentele dupa gust,
-se amesteca bine si apoi se pun ouale,
-se amesteca continuu pana cand ouale sunt gatite,
-omleta se serveste imediat cu paine proaspata de casa si garnitura preferata care poate fi formata din rosii cherry sau o salata, pofta buna!
Reteta omleta de oua cu branza urzici usturoi ceapa si marar verde retete mancare de casa rapida pentru mic dejun,

01.03.2024

Porc cu arpagic si usturoi reteta

Reteta Friptura Din Carne De Porc Cu Arpagic Usturoi Si Rosii Cherry In Sos De Vin Retete Mancare


Reteta friptura de Craciun din carne de porc prajita cu arpagic usturoi si rosii cherry in sos de vin retete mancare de casa,

Delicii si savori Mediteraneene, reteta carne de porc prajita si rumenita in sos delicios de arpagic caramelizat cu usturoi si rosii cherry, reteta carne prajita invelita in aroma dulce a arpagicului, o capodopera gastronomica realizata simplu si usor si acasa in bucatarie.

Reteta friptura din carne de porc prajita cu arpagic usturoi si rosii cherry in sos de vin retete mancare de casa,

Carnea prajita cu arpagic este o delicioasa si aromata specialitate culinara ce imbina savoarea suculenta a carnii cu dulceata si aroma subtila a arpagicului. Aceasta reteta clasica este apreciata pentru simplitatea sa si gustul sau reconfortant. Cu ingrediente putine, dar bine alese, si o pregatire rapida, aceasta masa incantatoare este perfecta pentru a satisface pofta de ceva delicios si satisfacator. Aroma subtila si dulceata usoara a arpagicului se impleteste perfect cu suculenta carnii, creand o experienta gastronomica de neuitat.

Bucataria se implineste adesea prin simpla combinatie de ingrediente aparent obisnuite, transformate in adevarate capodopere gastronomice. Carnea prajita cu arpagic, rosii cherry si usturoi este o explozie de arome si culori care imbina perfect savoarea delicata a carnii cu dulceata rosiilor si intensitatea usturoiului. Aceasta reteta reprezinta o calatorie gustativa in universul gustului autentic si reconfortant, fiind o alegere perfecta pentru cinele de familie sau intalnirile cu cei dragi. O astfel de masa nu este doar un festin pentru papilele gustative, ci si o calatorie in universul bogat al traditiei culinare, unde fiecare gust si fiecare miros aduc cu sine povestea unei culturi gastronomice bogate si variate.

Ingrediente friptura de porc cu arpagic

-piept de porc cu os
-500 g ceapa alba arpagic
-500 g ceapa rosie arpagic
-150 ml vin alb demisec
-20 rosii cherry
-10 catei de usturoi
-1 lingura untura de porc
-1 lingurita sare grunjoasa
-1/2 lingurita piper macinat

Mod de preparare carne prajita cu arpagic

Cum se face rapid acest fel de mancare foarte gustos urmareste reteta noastra pas cu pas, reteta video este si pe YouTube aici,

-cum se curata arpagicul, cum se curata usor si corect arpagicul pentru a fi gatit, arpagicul se curata de partea cu mustati apoi se baga in apa fierbinte pentru 1-2 minute, se scoate cu spumiera si dupa ce s-a racorit se curata de coaja, eu am pus si arpagic rosu si arpagic alb, dar cel alb se curata mai usor,
-carnea de porc se taie la dimensiunea dorita, se presara cu sare grunjoasa si se lasa minim 15 minute sa prinda gust de sare,
-intr-o tigaie se topeste putina untura si se prajeste carnea de porc, se intoarce pe toate partile pana este bine facuta si rumenita,
-se scot bucatile de carne prajita si in untura incinsa se pun cateii de usturoi,
-dupa 1 minut se pune arpagicul si se amesteca usor,
-dupa 3-4 minute se pun rosiile, apoi sare si piper dupa gust,
-dupa 5 minute se pun bucatile de carne prajita si se stropesc cu vin,
-se continua gatirea pana cand alcoolul se evapora,
-friptura de porc se serveste ca atare, o bucata de carne cu multe legume prajite si sos din tigaie, pofta buna!
Reteta friptura din carne de porc prajita cu arpagic usturoi si rosii cherry in sos de vin retete mancare de casa,

Reteta friptura din carne de porc prajita cu arpagic usturoi si rosii cherry in sos de vin retete mancare de casa,

Reteta friptura din carne de porc prajita cu arpagic usturoi si rosii cherry in sos de vin retete mancare de casa,

Reteta friptura din carne de porc prajita cu arpagic usturoi si rosii cherry in sos de vin retete mancare de casa,