07.11.2024

Varza dulce cu ciolan afumat reteta

Reteta Mancare De Varza Dulce Cu Ciolan Afumat La Cuptor Retete Traditionale Romanesti


Reteta mancare de varza dulce cu ciolan afumat la cuptor retete traditionale romanesti,


Reteta clasica de varza calita cu ciolan afumat la cuptor, savoarea autentica a bucatariei romanesti. Secretul bucatariei traditionale, cum se face mancarea de varza dulce cu afumatura la cuptor, foarte simplu si usor de realizat!

Ingrediente varza dulce cu ciolan afumat

-1,5 kg varza dulce
-1 ciolan de porc afumat 600 g
-500 g rosii pasate sau suc de rosii
-1 ceapa
-1 ardei capia
-1 ardei iute
-2 frunze de dafin
-1 legatura marar verde
-1 lingurita boia
-1 lingurita cimbru uscat
-1 lingurita sare
-1/2 lingurita piper macinat
-optional 50 ml ulei

Mod de preparare varza cu afumatura

Cum se face varza cu ciolan afumat la cupror urmareste reteta pas cu pas, reteta video este si pe YouTube aici,
-varza se taie fideluta si se framanta putin cu mana sa scada in volum,
-ciolanul afumat se taie bucati potrivit de mari,
-ceapa se taie marunt,
-ardeii se taie cubulete,
-mararul se taie marunt,
-se pune varza intr-o tava,
-peste varza se pun legumele, condimentele si sucul de rosii,
-se amesteca bine varza si apoi se asaza bucatile de carne deasupra,
-se acopera tava cu hartie de copt si se da la cuptor 60 minute la 200 grade celsius,
-dupa acest timp se descopera tava si se amesteca bine varza,
-se da tava la cuptor pentru inca 30 minute la 200 grade celsius,
-se rumeneste dupa gust, se serveste calda cu mamaliguta si ardei iute, degustare placuta!
Reteta mancare de varza dulce cu ciolan afumat la cuptor retete mancaruri cu carne afumata,

22.10.2024

Omleta cu dovlecei reteta

Reteta Omleta Cu Dovlecei La Tigaie Retete Mic Dejun Rapid In 10 Minute

Reteta omleta de oua cu dovlecei la tigaie cu branza si legume retete mic dejun rapid in 10 minute,

Reteta omleta cu dovlecei, o alegere usoara si delicioasa pentru un mic dejun sanatos sau o cina rapida. Bogata in proteine si vitamine, aceasta reteta imbina perfect gustul delicat al oualor cu textura crocanta si aroma fina a dovleceilor, plus ceapa, ardei, rosii, branza, marar si patrunjel. Este o optiune versatila, gata in cateva minute, ce te va cuceri cu simplitatea si savoarea sa!

Reteta omleta de oua cu dovlecei la tigaie cu branza si legume retete mic dejun rapid in 10 minute,

Aceasta omleta cu dovlecei este o explozie de arome proaspete si savuroase, perfecta pentru un inceput de zi plin de energie! Cu ingrediente simple, dar pline de gust, precum dovlecei fragezi, ceapa dulce, usturoi aromat, ardei crocant si rosii suculente, omleta devine o combinatie irezistibila. Branza topita adauga un strat cremos, iar verdeturile precum patrunjelul si mararul proaspat improspateaza intreagul preparat. Condimentata cu sare si piper pentru un gust echilibrat, aceasta omletă este ideala pentru cei care iubesc mancarea simpla, dar plina de savoare!

Ingrediente omleta cu dovlecei la tigaie

-4 oua
-1 dovlecel
-1 ceapa rosie
-1 ardei iute
-1 ardei gras sau capia
-70 ml ulei de floarea soarelui
-60 g branza telemea
-3 catei de usturoi
-3 rosii cherry
-1/2 lingurita piper macinat
-1/4 lingurita sare
-1/4 legatura marar si patrunjel verde

Mod de preparare omleta cu dovlecei

Cum se face omleta cu dovlecei urmareste reteta pas cu pas, reteta video este si pe YouTube aici,
-dovlecelul se curata si se rade pe razatoarea mare, se presara cu sare si dupa 20 minute se scurge de zeama,
-dovlecelul se poate taia dupa preferinta si bastonase, felii sau cuburi, eu am ales sa-l rad,
-ceapa se taie fideluta subtire, ardeii se taie bastonase mici, branza se rade pe razatoarea mare, usturoiul si verdeata se taie marunt,
-se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa pana devine sticloasa,
-se pune usturoiul si ardeiul iute, se amesteca si se adauga ardeiul capia rosu,
-se tine pe foc 2-3 minute pana cand ardeiul se inmoaie,
-se adauga sare si piper dupa gust, dovlecelul scurs de zeama,
-se amesteca si se pun rosiile, dupa 2-3 minute se pune branza si verdeata, apoi ouale si se amesteca usor,
-se acopera tigaia cu capac si se gateste la foc potrivit pana cand ouale sunt gatite,
-omleta se serveste atat calda cat si rece, degustare placuta!
Reteta omleta de oua cu dovlecei la tigaie cu branza si legume retete mic dejun rapid in 10 minute,

Reteta omleta de oua cu dovlecei la tigaie cu branza si legume retete mic dejun rapid in 10 minute,

18.10.2024

Colarezi cu lapte reteta

Reteta Colarezi Cu Lapte Retete Desert Traditional Romanesc De Casa


Reteta colarezi cu lapte si vanilie retete desert traditional de casa,

Reteta colărezi cu lapte, un desert traditional si reconfortant, perfect pentru momentele cand vrei sa te bucuri de gustul copilariei. Cu un aluat simplu si pufos, fiert in lapte cremos si aromat cu zahar si vanilie, acest preparat delicios te va cuceri prin simplitatea si savoarea sa autentica. E ideal pentru diminetile lenese sau pentru o gustare dulce si rapida.

Ingrediente desert colarezi cu lapte

-2 litri lapte de tara
-4 linguri pline faina
-4 linguri zahar
-2 oua
-2 pliculete zahar vanilat
-1 sticluta esenta de vanilie
-1/2 lingurita sare

Mod de preparare colarezi cu lapte

Cum se fac colarezii cu lapte urmareste reteta pas cu pas, asa se fac cei mai buni colarezi, reteta video este si pe YouTube aici,
-intr-un castron se amesteca faina cu oua, se framanta cu mana si apoi intre degete pana se formeaza mici bucati de coca de toate formele reprezentand colarezii, se pun apoi intr-o sita si se elimina orice urma de faina,
-separat intr-o craticioara se pune laptele la fiert, iar cand acesta fierbe se adauga sarea si colarezii, se amesteca usor si dupa 5 minute se pune dupa gust zaharul si esentele,
-se continua fierberea inca 5 minute si se opreste focul, colarezii cu lapte se servesc calzi sau reci, este un desert traditional care merita incercat, degustare placuta!

Reteta colarezi cu lapte si vanilie retete desert traditional de casa,

10.09.2024

Salata de vinete cu tahini reteta

Reteta Salata De Vinete Cu Tahini Retete Mancare Aperitiv


Reteta salata de vinete proaspete coapte pe tabla cu sos cremos de susan tahini si ceapa taiata fin retete mancare aperitiv,

Reteta salata de vinete coapte cu sos tahini cremos si ceapa taiata fin, servita pe felii de paine prajita crocanta, o reinterpretare delicioasa si sanatoasa a clasicei salate de vinete.


Salata de vinete cu tahini este un preparat care imbina simplitatea ingredientelor cu rafinamentul gusturilor. Vinetele coapte pe tabla sau la flacara capata o aroma afumata inconfundabila, completata de cremozitatea delicata a sosului tahini. Ceapa fin taiata adauga o textura crocanta si o nota proaspata, in timp ce sarea scoate in evidenta toate aromele naturale. Aceasta salata de vinete este perfecta ca aperitiv sau gustare, servita pe felii de paine prajita crocanta, pentru o experienta de neuitat, fiind ideala pentru mesele de vara sau pentru momentele cand vrei ceva rapid si sofisticat.


Ingrediente salata de vinete cu sos tahini

-2 vinete 700 g
-1 ceapa mica
-2 linguri tahini
-4 linguri apa
-1 lingurita rasa sare

Mod de preparare salata de vinete cu tahini

Cum se face salata de vinete cu tahini urmareste reteta pas cu pas, reteta video este si pe YouTube aici,
-vinetele se spala, se sterg si se coc la flacara sau pe tabla,
-cand sunt gata se lasa putin sa se racoreasca apoi se cresteaza pe o parte si cu o lingura se aduna tot miezul vinetelor care se pune intr-o sita la scurs pentru 30 minute,
-cand sunt scurse bine se toaca marunt cu un satar de lemn si se pune intr-un castron,
-se presara sare dupa gust si cu o lingura de lemn se amesteca pana devin cremoase,
-separat intr-un pahar se amesteca 2 linguri sos tahini cu 4 linguri apa pana compozitia devine cremoasa,
-se toarna aceasta compozitie peste vinete si se continua amestecarea,
-la final se adauga o ceapa foarte mica taiata fin si se potriveste gustul de sare,
-se amesteca si salata de vinete se serveste pe felii de paine prajita, ca aperitiv sau gustare,
-este o reteta vegana de post delicioasa usor de gatit, degustare placuta!
Reteta salata de vinete proaspete coapte pe tabla cu sos cremos de susan tahini si ceapa taiata fin retete mancare aperitiv,

Reteta salata de vinete proaspete coapte pe tabla cu sos cremos de susan tahini si ceapa taiata fin retete mancare aperitiv vegan,

30.08.2024

Vinete umplute la cuptor cu pui si legume

Reteta Vinete Umplute Cu Pui Si Legume La Cuptor Retete De Mancare


Reteta vinete umplute cu carne de pui si legume la cuptor retete de mancare ca la mama acasa,

Reteta perfecta de vinete umplute cu pui la cuptor, cele mai bune vinete umplute cu pui si legume la cuptor, reteta ideala pentru un pranz usor si o cina sanatoasa, surprinde-ti familia cu aceasta reteta rapida si usoara de vinete umplute la cuptor, o mancare ca la mama acasa!

Reteta vinete umplute cu carne de pui si legume la cuptor retete de mancare ca la mama acasa,

Vinetele umplute la cuptor, un preparat gustos si delicios, perfect pentru o masa usoara si sanatoasa, umplute cu piept de pui suculent, ceapa caramelizata, ardei rosu dulce si o nota picanta de ardei iute, vinetele devin desavarsite. Usturoiul si rosiile proaspete adauga un plus de savoare, in timp ce mararul verde si uleiul de masline le confera un gust proaspat si mediteranean. Servite cu un iaurt cremos sau smantana, aceste vinete umplute sunt un deliciu pe care nu vei dori sa-l ratezi! Descopera reteta noastra simpla si rapida, care va aduce arome proaspete si rafinate in bucataria ta, gateste alaturi de noi acesta reteta de vinete delicioase!

Ingrediente vinete umplute cu pui si legume

-5 vinete micute si lunguiete
-3 catei de usturoi
-1 ceapa
-1 aredei capia rosu
-1 ardei iute
-2 rosii prunisoare
-50 g branza veche uscata
-50 ml ulei de masline
-1 lingurita sare
-1/2 piept de pui
-1/2 legatura marar verde
-iaurt cremos sau smantana pentru servit

Mod de preparare vinete umplute la cuptor

Cum se fac cele mai bune vinete umplute la cuptor urmareste reteta pas cu pas, reteta video este si pe YouTube aici,
-vinetele spalate si uscate se cresteaza pe o parte si se presara cu putina sare in fiecare taietura,
-se asaza apoi cu taietura in sus intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor 30 minute la 200 grade celsius,
-intr-o tigaie se caleste ceapa taiata marunt cu putina sare in putin ulei de masline,
-cand ceapa devine sticloasa se adauga usturoiul taiat marunt si ardeiul iute taiat rondele subtiri, apoi ardeiul capia si se caleste pana se inmoaie,
-se pune pieptul de pui taiat cubulete mici si cand acesta se albeste bine se pun rosiile taiate marunt,
-dupa 2-3 minute se pune verdeata taiata marunt si branza rasa pe razatoarea mare,
-se amesteca bine si se opreste focul, la final se potriveste gustul de sare,
-cu aceasta compozitie se umple fiecare vanata si se asaza din nou in tava,
-se da tava la cuptor pentru inca 20 minute la 200 grade celsius,
-vinetele se servesc calde cu iaurt gras sau smantana de casa, degustare placuta!

Reteta vinete umplute cu carne de pui si legume la cuptor retete de mancare ca la mama acasa,

Reteta vinete umplute cu carne de pui si legume la cuptor retete de mancare ca la mama acasa,

Reteta vinete umplute cu carne de pui si legume la cuptor retete de mancare gatita ca la mama acasa,

Reteta vinete umplute cu carne de pui si legume la cuptor retete de mancare gatita ca la mama acasa,

Reteta vinete umplute cu carne de pui si legume la cuptor retete de mancare gatita ca la mama acasa,

24.07.2024

Prajitura cu caise reteta

Reteta Prajitura Perfecta Cu Caise Si Vanilie Si Blat De Pandispan Aerat


Reteta prajitura cu caise si blat de pandispan retete de vara desert racoros cu fructe la cuptor,

Descopera savoarea verii cu o prajitura cu caise absolut irezistibila! Aceasta delicatesa, cu un pandispan alb de vanilie ca baza, combina perfect ingredientele simple, dar rafinate: oua proaspete, faina fina, zahar tos si vanilat, praf de copt, un strop de ulei si un praf de sare. Fiecare felie din aceasta prajitura este o explozie de arome delicate, iar caisele coapte adauga o nota de prospetime si dulceata. Coapta la perfectiune in cuptor, prajitura capata o textura moale, pufoasa si aerata, transformand orice moment intr-o sarbatoare culinara. Savureaza aceasta prajitura delicioasa si adu un zambet pe buzele celor dragi!


Reteta prajitura cu caise si blat de pandispan retete de vara desert racoros cu fructe la cuptor,

Deserturile de vara isi gasesc apogeul in prajitura cu caise, o delicatesa ce aduce un strop de soare in farfurie. Cu aroma sa proaspata si dulce, aceasta prajitura combina perfect textura moale a blatului cu gustul suculent al caiselor coapte. Ideala pentru orice ocazie, fie ca esti gazda unei petreceri in aer liber sau pur si simplu vrei să te rasfeti cu un desert savuros, prajitura cu caise este reteta care te va cuceri de la prima felie. Incearca aceasta reteta simpla si vei descoperi cat de usor este sa aduci bucurie celor dragi printr-o mica bucata de magie culinara!

Ingrediente pandispan cu caise

-1 kg caise coapte
-1 cana faina 250 g
-1 cana zahar tos 250 g
-5 oua
-1 plic praf de copt
-1 plic zahar vanilat
-1 lingura ulei
-1 lingura unt
-1/2 lingurita sare

Mod de preparare prajitura cu caise

Cum se face prajitura cu caise urmareste reteta pas cu pas, reteta video este si pe YouTube aici,
-o tava rotunda cu diametrul de 28 cm se unge bine cu unt,
-faina se amesteca cu praful de copt,
-caisele se taie pe jumatate si se indeparteaza samburii,
-la inceput se prepara un pandispan alb de vanilie,
-ouale se separa albusuri de galbenusuri si se mixeaza separat cu un praf de sare si zaharul impartit pe jumatate,
-in galbenusuri se mai adauga uleiul si zaharul vanilat,
-in albusurile tari se incorporeaza aerat galbenusurile cremoase,
-apoi se incorporeaza treptat si aerat faina,
-se pune compozitia in tava si se niveleaza frumos,
-se da tava la cuptor pentru 5 minute la 180 grade celsius, apoi se asaza jumatati de caise unele langa altele cu taietura in jos,
-se da tava la cuptor pentru 30-40 minute la 180 grade celsius, pana cand prajitura trece testul scobitorii,
-cand este gata se lasa sa se raceasca, se scoate din tava si se portioneaza la dimensiunea dorita,
-acest desert cu caise se serveste rece de la frigider, degustare placuta!
Reteta prajitura cu caise si blat de pandispan retete de vara desert racoros cu fructe la cuptor,

Reteta prajitura cu caise si blat de pandispan retete de vara desert racoros cu fructe la cuptor,

Reteta prajitura cu caise si blat de pandispan retete de vara desert racoros cu fructe la cuptor,

03.07.2024

Salata de pepene verde reteta fresh

Reteta Salata De Pepene Verde Cu Legume Proaspete Retete De Vara Fresh


Reteta salata de pepene verde cu legume proaspete avocado si branza feta retete salate de vara fresh,

Descopera prospetimea verii cu aceasta delicioasa salata de pepene verde, racoritoare si savuroasa! Combinatia perfecta pentru o zi calda de vara, reteta salata de pepene verde cu avocado, branza, castraveti, ceapa rosie si ardei iute, ingredientele sunt pentru 3-4 portii de salata fresh!

Reteta salata de pepene verde cu legume proaspete avocado si branza feta retete salate de vara fresh,

Bucura-te de explozia de arome si prospetime cu aceasta delicioasa salata de pepene verde, dulceata pepenelui rosu se imbina armonios cu cremozitatea avocado-ului copt si crocanteala castravetilor proaspeti. Ceapa rosie adauga o nota de picant echilibrata de branza feta usor sarata, iar otetul balsamic si uleiul de masline extravirgin leaga toate ingredientele finalizand perfect acest amestec de arome si texturi. Decorata cu patrunjel verde proaspat si asezonata cu un praf de sare, aceasta salata este o explozie de prospetime care va incanta orice iubitor de mancare sanatoasa!

Ingrediente salata de pepene verde

-1/2 pepene rosu 2 kg
-100 g branza feta
-2 castraveti cornison
-1 avocado
-1 ardei iute
-1 ceapa rosie medie
-2 linguri otet balsamic
-2 linguri ulei de masline extravirgin
-1/4 legatura patrunjel verde
-1/4 lingurita sare de mare

Mod de preparare salata de pepene

Cum se face salata de pepene vrede urmareste reteta pas cu pas, reteta video este si pe YouTube aici,

-pepenele rece de la frigider se curata de coaja si samburi, apoi se taie cuburi,
-castravetii se curata partial de coaja si se taie felii,
-ardeiul iute se taie rondele subtiri,
-ceapa se taie fideluta subtire si se desface intre degete,
-branza se taie cuburi,
-avocado se curata de coaja si sambure si se taie cuburi,
-patrunjelul se taie marunt,
-intr-un bol incapator se pun toate ingredientele si se amesteca: pepene, avocado, castravete, ceapa, branza, ardei iute si patrunjel,
-se stropesc cu otet balsamic, ulei de masline si sare dupa gust,
-se amesteca usor si se serveste salata imediat, degustare placuta!
Reteta salata de pepene verde cu legume proaspete avocado si branza feta retete salate de vara fresh,

Reteta salata de pepene verde cu legume proaspete avocado si branza feta retete salate de vara fresh,

01.07.2024

Vinete cu ciuperci reteta de post

Reteta Vinete Cu Ciuperci Si Usturoi La Tigaie Retete Mancare De Post


Reteta vinete cu ciuperci si usturoi la tigaie retete mancare de post,

In aceasta reteta de vinete cu ciuperci si usturoi la tigaie, se impletesc aromele mediteraneene pentru a crea un preparat culinar gustos in zilele de post. Vinetele prajite, cu textura lor catifelata, se imbratiseaza tandru cu ciupercile calite si usturoiul aromatic, intr-o reteta culinara de neuitat. Fiecare muscatura este o explozie de savoare, iar combinatia delicata a ingredientelor te va face sa redescoperi bucuria gustului autentic si să te delectezi intr-o experienta culinara plina de satisfactie si rafinament. Descopera deliciul mediteranean al vinetelor cu ciuperci si usturoi, pregatit in tigaie intr-un mod simplu si gustos dupa o reteta de post!

Ingrediente vinete cu ciuperci si usturoi

-500 g vinete
-500 g ciuperci champignon
-50 ml ulei de floarea soarelui
-1 ceapa
-5 catei de usturoi
-1 lingurita sare
-1/2 lingurita piper macinat
-1/2 lingurita boia dulce
-1/2 lingurita usturoi granulat
-1/2 legatura marar verde

Mod de preparare vinete cu ciuperci

Cum se fac vinetele cu ciuperci urmareste reteta pas cu pas, reteta video este si pe YouTube aici,

-vinetele se taie felii la dimensiunea dorita, apoi se pun in apa cu sare pentru 30 minute, dupa care se scurg de zeama,
-ciupercile se taie felii, ceapa si usturoiul se taie marunt,
-se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc mai intai ciupercile pana sunt frumos colorate,
-apoi se scot ciupercile si se pun vinetele pana incep sa se rumeneasca,
-se scot vinetele si se pune ceapa si se caleste pana devine sticloasa,
-se adauga usturoiul pentru 1 minut, apoi se pun ciupercile prajite, sare si condimente dupa gust,
-dupa ce se amesteca bine se pun vinetele prajite si verdeata taiata marunt,
-se amesteca usor si mancarea de vinete cu ciuperci si usturoi se poate servi, degustare placuta!
Reteta vinete cu ciuperci si usturoi la tigaie retete mancare de post,

29.06.2024

Reteta Paste Fusilli Arrabbiata

Reteta Paste Fusilli Arrabbiata Retete Mancare De Post


Reteta paste fusilli arrabbiata cu sos de rosii si usturoi retete mancare de post vegana,

Reteta de Paste Fusilli Arrabbiata pe care trebuie sa o incerci! Cum sa faci cele mai bune Paste Arrabbiata urmareste reteta, ingredientele sunt pentru 4 portii.

Reteta paste fusilli arrabbiata cu sos de rosii si usturoi retete mancare de post vegana,

Descopera o explozie de arome intense si autentice cu reteta noastra de Paste Fusilli Arrabbiata! Inspirata din traditia culinara italiana, acest fel de mancare picant combina perfect pastele al dente cu un sos aromat de rosii, usturoi si ardei iute. Ideala pentru serile in care vrei sa aduci un strop de pasiune mediteraneana in farfuria ta, reteta noastra iti garanteaza o experienta culinara vibranta si reconfortanta. Pregateste-te sa te bucuri de un festin care iti va incanta simturile si iti va incalzi sufletul!

Transforma o cina obisnuita intr-o adevarata aventura culinara cu reteta noastra de Paste Fusilli Arrabbiata! Delicioasele paste fusilli se impletesc perfect cu un sos vibrant din rosii proaspete, usturoi aromat si ardei iute care iti va trezi simturile. Uleiul de masline extravirgin adauga o nota catifelata, iar patrunjelul verde proaspat aduce un strop de prospetime si culoare. Condimentate cu sare, piper si boia pentru un echilibru perfect de arome, aceste paste sunt ideale pentru cei care iubesc preparatele italiene autentice si picante. Savureaza fiecare inghititura din aceasta reteta simpla, dar plina de personalitate!

Ingrediente paste fusilli arrabbiata

-300 g paste fusilli Barilla
-2 x 400 g conserva de rosii intregi decojite Baresa
-100 ml ulei de masline extravirgin
-2 catei de usturoi
-1 ceapa rosie
-1 ardei iute
-1/4 legatura patrunjel verde
-1/2 lingurita sare grunjoasa
-1/2 lingurita boia dulce
-1/2 lingurita piper macinat
-1/4 lingurita zahar

Mod de preparare paste arrabbiata

Cum se fac paste arrabbiata urmareste reteta pas cu pas, reteta video este si pe YouTube aici,

-pastele se fierb al dente, cu 1 minut mai putin decat indicatiile de pe ambalaj,
-eu am ales paste fusilli, dar merg orice fel de paste fainoase,
-se caleste ceapa taiata marunt pana devine sticloasa,
-se adauga usturoiul taiat marunt si ardeiul iute taiat rondele subtiri,
-dupa 1 minut se pun rosiile cu tot cu sucul de rosii, se amesteca usor si rosiile se maruntesc cu lingura,
-se pune dupa gust sare si condimente,
-se pun pastele fierte si putin din zeama lor,
-se continua fierberea 2-3 minute apoi se opreste focul si se adauga verdeata taiata marunt,
-se servesc imediat cat sunt calde,
-este o mancare de post, o mancare vegana delicioasa, pofta buna!
Reteta paste fusilli arrabbiata cu sos de rosii si usturoi retete mancare de post vegana,

23.06.2024

Friptura de vita la tigaie reteta

Reteta Friptura De Vita La Tigaie Cu Unt Si Usturoi Retete Mancare Rapida


Reteta friptura de vita la tigaie cu unt si usturoi retete mancare rapida,

Secretele Fripturii de Manzat la Tigaie: Gust Desavarsit cu Usturoi si Cimbru in Sos Propriu cu Unt Aromat, cum se face cea mai buna si mai rapida friptura de manzat la tigaie urmareste reteta, friptura de manzat se face dupa gust: mai in sange sau mai bine facuta!

Friptura de manzat la tigaie este o alegere excelenta pentru cei care doresc sa se bucure de o masa savuroasa si sofisticata. Cu o carne suculenta si plina de arome bogate, aceasta friptura se prepara rapid și usor, fiind perfecta atat pentru cinele speciale, cat si pentru mesele de zi cu zi. Cu o textura frageda si un gust delicat, acest fel de mancare combina suculenta carnii de vitel cu aromele bogate ale ierburilor si condimentelor proaspete. Fiecare felie frageda este o explozie de gusturi delicioase, care va transforma orice masa intr-o experienta culinara de neuitat. Indiferent de ocazie, friptura de manzat la tigaie este garantata sa incante si sa impresioneze toti invitatii.

Reteta friptura de vita la tigaie cu unt si usturoi retete mancare rapida,

Descopera friptura de manzat la tigaie, un deliciu culinar ce imbina perfect simplitatea ingredientelor cu rafinamentul gustului. Preparata din antricot de manzat suculent, aceasta reteta este desavarsita de untul topit, care confera carnii o textura frageda si o aroma bogata. Usturoiul proaspat si cimbrul adauga note aromatice subtile, in timp ce sarea si piperul accentueaza savoarea naturala a manzatului. Untul topit, infuzat cu usturoi si cimbru proaspat, invaluie carnea intr-o glazura aromata, care o face irezistibil de delicioasa. Fragezimea manzatului si notele subtile de usturoi si cimbru creeaza un echilibru perfect, oferind o experienta gustativa de neuitat. Aceasta reteta este ideala pentru a aduce un strop de rafinament si eleganta in orice ocazie, transformand masa intr-un adevarat festin. Perfecta pentru cinele speciale sau pentru a impresiona oaspetii, aceasta friptura este garantata sa devina preferata tuturor.

Ingrediente friptura de vita la tigaie

-antricot de manzat feliat 400 g bucata
-20 ml ulei de masline
-10 g unt
-2 catei de usturoi
-1 crenguta cimbru sau rozmarin
-1/2 lingurita sare grunjoasa
-1/2 lingurita piper macinat

Mod de preparare friptura de vita la tigaie

Cum se face friptura de manzat la tigaie urmareste reteta pas cu pas, retete video este si pe YouTube aici,

-bucata de carne de manzat se sterge cu servetele, se unge cu ulei de masline si se presara cu sare si piper macinat pe toate partile,
-se incalzeste o tigaie si se picura putin ulei, se asaza bucata de carne, iar langa ea se pune usturoiul si cimbrul,
-se frige antricotul de manzat 3-4 minute pe o parte apoi se intoarce si pe cealalta parte,
-se pune untul si se continua gatirea inca 3-4 minute, in functie de cum se doreste carnea, mai in sange sau mai bine facuta,
-cand bucata de carne de vita este gata se feliaza si se serveste imediat cat este calda cu garnitura preferata,
-eu am preferat cartofii prajiti, dar merge si un piure de cartofi fin si o salata de sezon, pofta buna!
Reteta friptura de vita la tigaie cu unt si usturoi retete mancare rapida,

Reteta friptura de vita la tigaie cu unt si usturoi retete mancare rapida,