03.01.2019

Guacamole reteta

Retete Cu Avocado Reteta Guacamole Traditional Mexican Cu Usturoi Lamaie Si Ulei De Masline


Guacamole retete culinare,

In Bucataria Mexicana alaturi de diferite preparate din carne, taco mexican sau multe gustari traditionale mexicane se serveste un sos preparat pe baza de avocado numit guacamole. Avocado este un fruct pe cat de gustos pe atat de sanatos continand in compozitia sa vitamine, minerale, grasimi bune, antioxidanti naturali, fibre, nu contine zahar si are un gust super bun. Este folosit in multe retete de mancare, in prepararea de salate, milkshake-uri, inghetate, aperitive, garnituri, sosuri, creme, pasta de avocado sau sos de avocado facut simplu sau in combinatie cu alte legume si mirodenii. 

Cel mai bun guacamole se prepara in mod traditional mexican, este o traditie mexicana ca pulpa de avocado de la un avocado bine copt sa fie zdrobita si amestecata cu putina sare de mare intr-un mojar pana devine pasta, apoi se amesteca dupa gust cu diferite tomate (rosii), ceapa, usturoi, ardei iute, chili, suc de limeta, piper macinat, diverse condimente dupa gust (busuioc, patrunjel verde, coriandru). Daca guacamole este lasat simplu are un aspect de crema (pasta) de culoare verde, se poate amesteca doar cu putin usturoi si zeama de lamaie ca sa prinda gust si servit ca un aperitiv, garnitura sau o mancare Mexicana alaturi de alimente mexicane: takos, chipsuri tortilla, crackers. 
Avocado reteta,

In Bucataria Romaneasca acest preparat din avocado are un mare succes si interes, exista multe retete cu avocado si retete de guacamole, el merge gatit in combinatie cu multe fructe, legume, cereale, branzeturi, lactate (smantana, iaurt, lapte). Dar cum se face pasta de avocado, ce ingrediente sunt necesare pentru guacamole si cu ce se serveste acest fel de mancare mexican. 

Ingrediente Guacamole 
-1 avocado bine copt 
-1 catel de usturoi 
-1 lingurita ulei de masline extravirgin 
-2 lingurite zeama de limeta (sau lamaie) 
-1 praf de sare de mare 

Mod de preparare guacamole 
Se alege un avocado bine copt, un avocado pe care daca-l presezi usor cu degetele este moale, se spala sub jet de apa rece si se sterge cu un prosop. Se taie usor avocado pe jumatate si printr-o rasucire se desface in doua eliminand samburele din interior, iar cu ajutorul unei linguri se aduna toata pulpa de avocado de pe coaja. Pulpa de avocado se pune intr-un castronel si cu ajutorul unei furculite se paseaza bine, cand este bine pasat se amesteca cu un praf de sare fina, zeama de lamaie, ulei de masline, un catel de usturoi curatat de coaja, zdrobit si facut pasta si el. 
Crema de avocado obtinuta se poate dilua cu putina apa si servita ca un sos guacamole, sau se lasa asa cum este mai cremos si mai consistent si se serveste pe feliute de paine prajita sau pe orice altceva crocant ne place. Merge servit dimineata la un mic dejun sanatos sau in timpul zilei ca o gustare rapida, tine de foame si este un fel de mancare perfect pentru sanatate, ideal in cure, diete si regim de orice fel, sau pentru atunci cand vrei sa ai o alimentatie sanatoasa, se prepara usor fiind o reteta rapida si este pacat sa n-o incerci. Alte retete din Bucataria Internationala si aici
Pofta Buna! 
Pasta de avocado retete culinare,

Crema de avocado retete culinare,