Retete Culinare Ciorba Taraneasca De Oase De Porc Cu Bors Reteta Traditionala De Casa Romaneasca
Cu
ce mancare iti poti incepe o zi mohorata de iarna (sau de vara) decat cu o
ciorba din oase de porc cu bors si zeama de varza care este cea mai buna, se
prepara foarte simplu si usor iar din oase de porc iese o zeama gustoasa cu un
plus de gust datorita combinatiei de bors si zeama de varza. Ciorba de oase de
porc sau ciorba de potroace de porc cum se mai numeste merge preparata aproape
cu orice ocazie, dar cea mai buna este facuta si servita dupa masa de Craciun si Revelion (ciorba
de porc de Craciun), merge servita a la grec (ciorba de porc a la grec) adica
dreasa cu oua si smantana sau asa cum este cu mult leustean verde.
Cum se face o ciorba de porc cu zeama de varza mai deosebita urmareste pas cu pas reteta mea, ingredientele sunt pentru 4-6 portii.
Cum se face o ciorba de porc cu zeama de varza mai deosebita urmareste pas cu pas reteta mea, ingredientele sunt pentru 4-6 portii.
Ingrediente
ciorba de porc
-1,5 kg carne de porc cu os (coaste de porc, sira de porc)
-3
cepe normale
-2
morcovi tineri
-1
ardei gras
-1
feliuta de telina
-2
cartofi mari
-1
rosie sau o lingurita pasta de tomate
-1
l de apa
-1,5
l bors acru de casa
-500
ml zeama de varza de casa
-2
oua
-½
legatura leustean verde
Mod
de preparare ciorba de porc
-se
alege carne cu os in special de la sira spinarii, iar cea mai buna este cea de
langa coada deoarece are si putina grasime, se portioneaza in bucati normale si de bun simt apoi se spala si
se pune la fiert in apa cat s-o acopere iar cand este cazul se spumeaza,
-se
adauga ceapa curatata si tocata marunt si se lasa oasele de porc sa fiarba aproximativ
60 minute deoarece tot gustul din oase trebuie sa iasa in zeama,
-cand
oasele sunt fierte bine si zeama se vede putin mai grosuta se adauga si
celelalte legume curatate si taiate astfel, ardeiul, rosia si morcovii taiate cubulete
mici, iar cartofii cuburi putin mai mari decat celelalte legume, rosia se poate inlocui cu putin bulion doar pentru gust si nu pentru culoare,
-separat
se amesteca borsul si zeama de varza si se fierbe iar dupa 15 minute cand toate
legumele sunt fierte se adauga in oala de ciorba,
-se
drege ciorba cu oua batute si se adauga verdeata tocata marunt, se gusta si se
potriveste gustul de sare tinand cont ca zeama de varza este sarata si se opreste focul,
-se
lasa cinci minute acoperita cu capac apoi se poate servi traditional cu un
ardei iute alaturi, paine de casa si binenteles un paharel de tuica sau palinca
inainte de masa asa cum se obisnuieste la romani, Pofta Buna!
Ciorba
de porc cu leustean (bors de porc) este un preparat culinar din Bucataria Romaneasca
(Gastronomia Romaneasca), servit la o masa principala ca felul intai, dar merge
servit si dimineata inlocuind cu succes ciorba de burta. Alte retete
traditionale romanesti, mancaruri gatite si aici sau retete de supe ciorbe si borsuri aici.