12.09.2019

Gogosari in otet pentru iarna reteta

Retete Culinare Gogosari Murati Pentru Iarna Reteta Traditionala De Casa



Gogosari in otet pentru iarna reteta,

Cum se pun gogosarii la murat pentru iarna urmareste reteta mea simpla si usoara, o reteta de conserve si muraturi nelipsita din bucataria romaneasca sau din orice alta bucatarie, o reteta de gogosari in otet dulci-acrisori care o sa placa imediat datorita gustului lor minunat, sunt naturali si nu au conservanti. In reteta mea de gogosari murati mai exista si hreanul care le sporeste gustul si aroma, ii pastreaza tari si ii conserva, plus alte condimente pentru gogosari in otet clasice. 
Gogosari cu hrean pentru iarna reteta,

Urmatoarele ingrediente sunt suficiente pentru doua borcane mari de 3l cu gogosari, iar urmatoarea reteta de gogosari in otet fara fierbere si fara conservanti este gata in 24 ore fara mare efort. 

Ingrediente gogosari in otet traditionali 
-6 kg gogoșari romanesti mari si carnosi 
-1l otet alb de 9 grade (otet regal) 
-1kg zahar tos 
-300g sare mare pentru muraturi neiodata 
-300g hrean radacina 
-16 foi de dafin 
-4 lingurite piper negru macinat 
Retete cu gogosari,

Mod de preparare gogosari in otet pentru iarna dulci 
-otetul se pune pe foc, in el se pune zaharul si sarea, se amesteca bine pe foc iar cand zaharul si sarea sunt dizolvate complet se opreste focul si se lasa compozitia sa se raceasca, 
-gogosarii se spala bine sub jet de apa rece apoi se curata de cotor taindu-i felii in 4-6 bucati depinde de marimea gogosarilor, 
-intr-un lighean mare se pun feliile de gogosari, se stropesc cu otetul preparat anterior si se amesteca periodic timp de 24 ore pana cand gogosarii isi lasa zeama si la final sunt acoperit de zeama, in tot acest timp ligheanul cu gogosari se acopera cu o folie alimentara si prosoape ca sa nu intre razele de soare, 
Preparare gogosari murati pentru iarna reteta,

-borcanele se spala bine, se poate foarte bine folosi doua borcane de 3l sau un singur borcan mare de 8-10l sau mai mare in care o sa incapa toata compozitia, 
-hreanul se curata si se da pe razatoarea fina, 
-acum se incepe asezarea gogosarilor in borcane, se asaza felii de gogosari alternand cu un strat subtire de hrean ras, printre gogosari si hrean se pun frunze de dafin si boabe de piper, 
-cand borcanele sunt pline pana sus se completeaza pana sus cu zeama lasata de gogosari, 
-se acopera borcanele cu farfurioare sau cu capace si se depoziteaza borcanele intr-un loc ferit de lumina directa a soarelui, 
-de acum se verifica doar daca gogosarii sunt acoperiti de zeama, daca se ridica deasupra se pot pune crengute de visin sau chiar betisoare de hrean ca sa-i tina scufundati in zeama proprie, 
-dupa aproximativ doua saptamani gogosarii murati se pot consuma, tin foarte bine si nu necesita fierbere sau vreun adaos de conservanti, 

Gogosari in otet de casa, o reteta de gogosari in otet cu hrean dupa o reteta veche taraneasca care o sa-ti placa imediat, se prepara usor si sunt chiar gustosi si deliciosi, alte retete traditionale romanesti, retete de conserve si muraturi aici sau retete de aperitive si garnituri aici. Pofta Buna! 
Gogosari cu hrean pentru iarna reteta,

Gogosari murati pentru iarna reteta,