02.01.2020

Ciorba de burta reteta

Retete Culinare Ciorba De Burta Cu Smantana Reteta Traditionala De Casa Dobrogeana



Ciorba de burta reteta,

Romanii sunt niste ciorbagii si ma mandresc cu asta, le-a placut intotdeauna sa petreaca, sa manance si sa se simta bine. Printre multele retete de ciorbe traditionale romanesti se regaseste si ciorba de burta, aceasta ciorba gatita la noi cu porc cu vita se mananca in special dimineata dupa petreceri, dar poate reprezenta si o ciorba de weekend sau o mancare zilnica. Cum se face cea mai buna ciorbă de burtă urmareste reteta mea. 
Ciorba de burta cu smantana reteta,

Ingrediente ciorba de burta romaneasca 
-900g burta de vita fideluta prefiarta 
-1 rasol de porc sau vita 
-2 picioare de porc 
-2 morcovi 
-2 cepe 
-1 bucata de telina 
-1 lingura orez (optional) 
-1 lingurita sare grunjoasa (dupa gust) 
-2 oua mari 
-4 l apa pentru fiert 
-mujdei de usturoi pentru servit 
-smantana sau iaurt gras pentru servit 
-hrean in otet pentru servit 
-otet pentru servit 

Mod de preparare ciorba de burta reteta traditionala 
-picioarele de porc si rasolul se parlesc la flacara aragazului apoi se spala bine sub jet de apa rece, 
-se pun la fiert intr-o oala de ciorba incapatoare, se adauga apa cat sa acopere bucatile de carne cu trei degete si se fierb la foc potrivit acoperite cu capac timp de aproximativ 90 minute, 
-cand se formeaza spuma se spumeaza apoi se adauga o lingurita de sare, telina, morcovii si cepele intregi doar curatate de coaja, se continua fierberea pana cand carnea este fiarta si oasele ies singure din carne, 
-cat timp carnea este la fiert se pregateste un mujdei de usturoi indispensabil la servirea ciorbei, se mai poate prepara si un hrean ras in otet care o sa dea si el un gust deosebit ciorbei, 
-burta de vita prefiarta se desface din punga si se spala cu apa rece in multe ape pana cand apa ramane curata, se poate si opari daca se vrea, eu am ales sa folosesc burta de vită prefiarta deoarece este mai usor de gatit, se gaseste la kaufland in pungi de 900g, 
-cand carnea este bine fiarta si oasele ies usor din carne se da focul incet si cu o paleta se scoate toata carnea din zeama, 
-in supa de carne se pune burta de vita si se continua fierberea, 
-carnea de porc fiarta se dezoseaza si se taie fasii de marimea burtii de vita, 
-cand burta este fiarta se adauga o lingura de orez si carnea de porc fiarta si taiata fideluta, dupa cinci minute se opreste focul si se potriveste gustul de sare apoi se drege ciorba cu ou batut, 
-ciorba de burta se serveste calda, se pune in farfurie un polonic de carne, doua polonice de zeama si se asezoneaza ciorba dupa gust cu o lingura de smantana, o lingurita se mujdei, hrean si otet, 
-ciorba se mananca pu paine proaspata si un ardei iute alaturi. 
Alte retete traditionale romanesti, retete de supe borsuri si ciorbe aici, mancaruri gatite romanesti aici, reteta hrean in otet aici, pofta buna! 
Ciorba de burta de casa reteta,

Ciorba de burta reteta traditionala,