09.02.2020

Ciuperci pane reteta

Retete Culinare Ciuperci Prajite In Aluat Pane Reteta De Casa Dobrogeana Traditionala


Ciuperci pane reteta,

Ciuperci gatite perfect servite simple sau cu crema de branza, sos de iaurt cu usturoi, sau sub forma de garnitura langa o friptura de carne, este urmatoarea reteta de ciupeci prajite in aluat pane, delicate, pufoase, gustoase, delicioase. Cum se fac ciupercile pane urmareste reteta mea simpla si rapida, urmatoarele ingrediente sunt pentru opt ciuperci mari. 
Ciuperci pane reteta,

Ingrediente ciuperci pane 
-8 ciuperci champignon mari 
-1 ou mare 
-1 pahar lapte sau apa minerala (150ml) 
-5 linguri faina 
-1 praf de sare 
-200ml ulei pentru prajit 

Mod de preparare ciuperci prajite in aluat pane 
-ciupercile se spala si se sterg cu un prosop, dupa care li se taie coditele pana la baza lor, nu se smulg ca sa nu ramana gaura, 
-intr-un castronel se pune oul, sarea si se bate bine, dupa care se adauga treptat faina si apa, 
-se amesteca bine pana cand se obtine o compozitie omogena fara cocoloase, de consistenta unei smantani groase, 
-pe o farfurie se pune putina faina, apoi se trec ciupercile prin faina pana cand sunt complet acoperite, 
-se pune tigaia cu ulei la incins, se ia cate o ciupercă si se inmoaie in compozitia pane pana cand este complet acoperita, dupa care se prajeste pe ambele parti in tigaia cu ulei incins, 
-se procedeaza semanator cu toate ciupercile, inclusiv cu coditele de ciuperci, 
-cand ciupercile s-au prajit si sunt frumos rumenite se scot pe o farfurie. 
Ciuperci prajite pane reteta,

Ciupercile pane se mananca calde, ca garnitura langa o friptura, si un sos tzatziki, sau muraturi asortate, sau se pot manca si simple reprezentand o mancare sanatoasa, simpla, gustoasa si hranitoare bogata in proteine. Alte retete traditionale, retete de garnituri aici, retete cu legume aici, pofta buna! 
Ciuperci prajite in aluat pane reteta,

Ciuperci prajite pane reteta,