29.08.2021

Sos Tabasco reteta

Reteta Sos Tabasco De Casa Retete Sosuri Si Dressinguri Picante


Sos tabasco reteta de casa naturala retete sosuri dressing de ardei iuti fiert in otet cu sare picant iute post conserva iarna vegan legume,

Pentru iubitorii sosurilor si mancarurilor picante, rețetă sos tabasco de casa sau sos de ardei iute, un preparat din bucataria americana foarte indragit pentru gustul si aroma deosebita, realizat din ardei iuti fierti in otet cu sare, placut picant si acru la gust, avand o culoare sosie, un dressing si un condiment folosit cu succes in orice bucatarie dand gust, aroma si culoare sosurilor, care merge gatit foarte simplu, usor si rapid si in bucataria noastra.


Ingrediente sos tabasco

-600g ardei iute rosu, ciusca iute
-500ml otet alb de 9 grade
-2 lingurite sare grunjoasa
-manusi de unica folosinta
-masca de fata de unica folosinta
Ardei iute reteta de casa retete cu legume ciusca ardei rosii iuti post vegan,

Mod de preparare sos tabasco de casa

Cum se face sosul tabasco urmareste pas cu pas reteta mea, reteta video este si pe YouTube aici,

-pentru preparare se folosesc manusi si eventual masca faciala,
-ingredientele sunt pentru 3 borcane de 400ml cu sos tabasco natural, un sos rosu fara E-uri sau conservani, amidon sau agenti de ingrosare,
-cum se procedeaza, ardeii iuti se spala cu apa rece si se curata de cotoare si seminte, apoi se taie bucati si se pun intr-o craticioara,
-se adauga peste ei otet alimentar de 9 grade, doua lingurite sare mare neiodata pentru muraturi sau sare de mare,
-se fierbe cu capac la foc mic timp de 20 minute,
-dupa acest timp se mixeaza compozitia cu ajutorul unui blender vertical,
-se da iar in fiert si se clocoteste timp de un minut, apoi se pune fierbinte in borcane de preferinta mai mici,
Sos tabasco pentru iarna reteta de casa naturala retete sosuri dressing de ardei iuti fiert in otet cu sare picant iute post legume conserva vegan,

-se inchid borcanele bine cu capace, se intorc cu capacele in jos pentru cateva minute, apoi se intorc invers si se lasa sa se raceasca singure,
-cand s-au racit se depoziteaza in camara cu bunatati pentru iarna,
-dupa doua saptamani cand sosul ajunge la textura finala se poate folosi in bucatarie.
Alte retete traditionale romanesti, retete de sosuri aici, retete de post aici, retete din bucataria internationala aici, retete cu legume aici, retete vegetariene aici, retete cu ardei aici, pofta buna!
Sos tabasco de casa reteta naturala retete sosuri dressing de ardei iuti fiert in otet cu sare picant iute post conserva iarna vegan legume,